<tbody id="pnffx"></tbody>

    <button id="pnffx"></button>
    <tbody id="pnffx"><track id="pnffx"></track></tbody>

    <dd id="pnffx"></dd>

    第十七大道診所

    加拿大 / 5468796 Architecture

    第十七大道診所的形式看似簡單,但設計的表達方式實際上是圍繞著光線、隱私和透明度的微妙變化展開的。中央天井庭院、喇叭形狀的屋頂線條,大面積的高窗、轉角露臺、不透水的水平混凝土帶,以及鉸接的開放式玻璃窗和混凝土框架,所有這些元素共同創造出和諧的建筑外圍護結構,將這條大道從乏味的典型商業街道景觀中解放了出來。

     

    在街道層面,從遠處看,建筑的比例與規模為其賦予了強大的存在感;而當人們靠近時,階梯式座位和纖細的混凝土柱則吸引了人們的視線。從南側主入口看,這些垂直的柱子比例纖細,交錯排列,劃分出診所的出入口,并支撐著包裹著上部樓層的混凝土圍護結構。

    At street level, the project is scaled to have impact at a distance and leave an impression at close-range, with stepped seating and thin, vertically striated columns. Slim in proportion when seen from the primary [south] approach and staggered, these vertical columns demarcate retail entrances and support a solid band that wraps the building.

    宛如“面紗”的混凝土外殼最初的設計構想是為了保護室內的隱私,同時為建筑創造出強烈的視覺印象,同時,它也起到了隔絕街道噪音、為使用者創造安全感的作用。建筑雖僅有兩個樓層,但和諧的比例與簡潔的混凝土外殼卻為其創造出三層的寬敞錯覺??臻g的內部功能則隱藏在“面紗”之下,屏蔽了公共的視野。獨特建筑的外觀反映了使用者的需求,同時也是對周邊街道和外部城市環境的回應。

    The concrete “veil” serves several purposes; initially imagined for privacy and a strong visual break, it is also an acoustic barrier from the street and an enclosure for building users. While giving the low profile of the two-storey building the impression of a more spacious three-storey mass, the veil preserves the interior functions of the space from public view. Its distinct appearance is informed by the needs of the building users and is a response to its exterior relationship with the street and contributing urban fabric.

    皮膚科診所需要大量柔和的自然光線來對患者的皮膚狀況進行評估和治療,為此,設計采用了一系列策略使室內產生出豐富的漫射光,以迎合該中心所代表的自然和健康精神。木制天花板的弧線將溫暖的自然光線從屋頂的邊緣引入室內,中央天井庭院則允許陽光穿過建筑的核心在空間中蔓延,來訪者對空間的第一印象也將因此而改變。

     

    Requiring a significant amount of soft natural light for patient assessment and treatment, the dermatological clinic adopted multiple solutions that would generate an abundance of diffused light to embody the natural and healthy ethos that the centre represents. The arc of the wood ceiling also draws a wash of warm natural light to the interior from the roofline edge. Beacon’s multi-level courtyard allows sunlight to travel through the building core all the way to the parkade, transforming the building’s inner experience for visitors from the very first point of arrival.

    內側為木制的屋頂天花板向上彎曲,以引入并調節自然光線。二層的玻璃幕墻在平面的四角消失,形成了四處半室外露臺,并在診所的內部空間中形成連續的基準線,在治療室、走廊空間、大廳和明亮的兩層內部庭院之間創造出自然、有序的空間分隔與有機的規劃布局。

    The wooden undercroft of the roof curves upwards to draw in and modulate natural light. Disappearing behind the second floor glazing, the four corners are drawn inward in a continuous datum that spreads through the interior spaces of the clinic. The effect creates natural, orderly divisions and organic progressions between treatment rooms, circulation space, lobbies, and a luminous, two-storey interior courtyard.

    充滿光線的二層空間由嚴謹的木制網格結構定義,這些木梁不僅為空間進行了合理的分區,同時滿足了許多功能要求:作為屋頂結構,網格狀的木梁實現了大跨度的無柱空間,2.1米的截面高度創造出有序的空間節奏與親密感,同時,天然的材料也創造出溫暖、寧靜的氛圍與柔和的光環境,每當人們從這個“雞蛋盒”般的網格結構下走過時都能真切地感受到這種親密與自然。此外,天花板結構中還結合了機械系統和自然空氣對流,以確保熱空氣留在上部空間中,而清新涼爽的空氣則留在患者與醫生所在的下部空間中循環,有助于讓人們保持集中和清醒的狀態。

     

    The light-filled spaces of the top floor are defined by an engineered vertical solid timber system that offers sound separation between rooms and solves a number of functional requirements: it acts as a roof structure that allows large spans and an uninterrupted floor plate, creates intimacy by way of rhythm of 7-foot thresholds, experienced each time one passes under the ‘egg-crate’ structure and, finally, provides a surface that diffuses light via natural material for a warm, tranquil glow. A high coffered ceiling, combined with the mechanical system and natural air convection, ensures that warm air remains in the ceiling space while conditioned air circulates in the bottom seven feet of the space occupied by patients and staff to promote focused and wakeful conditions.

    Architect: 5468796 Architecture Inc.

    Project Team: Emeil Alvarez, Pablo Batista, Brandon Bergem, Ken Borton, Jordy Craddock, Donna Evans, Ben Greenwood, Johanna Hurme, Jeff Kachkan, Stas Klaz, Lindsey Koepke, Kelsey McMahon, Colin Neufeld, Sasa Radulovic, Amanda Reis, Erin Riediger, Helia Saadat, Matthew Trendota, Shannon Wiebe, Jenn Yablonowski

    Client: RNDSQR

    Structural Engineer: Wolsey Structural Engineering

    Location: Calgary, Alberta

    Project Size: 25,300 sqft (2 storey commercial) + 32,000 sqft parkade

    Project Completion: July 2020

    Photography Credit: James Brittain Photography

    Drawing / Diagram Credit: 5468796 Architecture

    More: 5468796 Architecture  


    ?VOOOOD

    ?環球好設計對接服務平臺

    ?平臺?賦能
    關于平臺
    發布與推廣

    品牌 中心

    服務架構

    ?元宇宙?服務

    設計星鏈?

    未來設計元宇宙

    ?

    預約設計

    對接服務

    聯系我們

    ?

    200955326@qq.com

    北京副中心運河商務區國際財富中心19棟
    +010 84780453

    VOOOOD未來好設計對接平臺 ? ? ? ?更加便捷高效的好設計對接服務平臺

    掃描二維碼分享到微信

    在線咨詢
    聯系電話

    010-84780453

    亚洲人人看,香蕉在线精品视频在线app,国产久7精品视频,高清国产在线观看

      <tbody id="pnffx"></tbody>

      <button id="pnffx"></button>
      <tbody id="pnffx"><track id="pnffx"></track></tbody>

      <dd id="pnffx"></dd>